Get to know The Nightingales (3): Marit Strack van Schijndel

The Nightingale Choir is een klein, maar erg gezellig koor. Elke week zetten we één van onze nachtegalen in de spotlights. Deze week: Marit Strack van Schijndel.

JMEK190414KECXportrait09

Get to know Marit
Marit is 18 jaar en zit sinds 2013 bij het koor. Een kennis van haar was een keer bij haar thuis op oudjaarsavond en toen Marit aan het zingen was met haar vader. Toen vroeg ze of Marit een keertje mee wilde gaan naar het koor. Toen vond ze het zo leuk dat ze niet meer weg wilde gaan!

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik hen net mijn studie Leisure and Hospitality in Den Bosch afgerond. Ik heb afgelopen twee zomers in een animatieteam gezeten en daar heb ik veel mensen (vooral kinderen) vermaakt, en ik heb op mijn stages ook veel ervaring opgedaan. Mijn ambitie is om in de toekomst de Pabo te gaan volgen. Daarnaast volleybal ik 2/3 keer in de week en ik geef sinds kort ook training aan een jeugdteam bij de vereniging.

Hoe ziet jouw zangcarrière er tot nu toe uit?
Tot ik bij het koor kwam heb ik eigenlijk alleen onder de douche gezongen (en in de eindmusical van groep 8). Mijn vader heeft een keer een optreden gehad in een restaurant waar ik ook één liedje mocht doen. Verder heb ik geen zangervaring.

Wat is jouw mooiste/leukste/grappigste/raarste herinnering aan ons koor?
Het leukste moment dat ik heb meegemaakt met het koor was dat we werden gevraagd om mee te doen aan Holland’s got talent. Dat was nog in het eerste jaar dat ik bij het koor zat, dus ik vond het toen nog erg speciaal. We zijn helaas niet verder gekomen dan die auditie maar het was voor mij wel een hele belevenis.

Wat is je favoriete liedje in het repertoire van ons koor? *
Mijn favoriete liedje van ons repertoire vind ik ‘Jar of hearts’ van Christina Perri. Het is een mooie en rustige ballad en iedereen kent zijn partij daar goed van. Het is een lekker nummer om door te zingen omdat het niet zo moeilijk is.

Maak je ook nog op andere manieren muziek?
Ik kan een klein beetje gitaar spelen, maar dat heb ik al 2/3 jaar niet gedaan. Verder maak ik niet op andere manieren muziek.

Welke hobby’s heb je naast zingen/muziek maken?
Zoals ik al eerder heb verteld volleybal ik, dat doe ik al best wel lang en ik vind het nog steeds heel erg leuk! Ik vind het training geven aan de jeugd ook heel erg leuk om te doen. Ik vind het ook leuk om in mijn vrije tijd om films te kijken in de bioscoop maar thuis Netflixen vind ik ook leuk om te doen. Wandelen met mijn hond Buffy vind ik ook altijd gezellig!

Wekelijks wordt er een nachtegaal in de spotlights gezet.
Mis niet de blog van volgende week met ‘Get to know The Nightingales.’

Lijkt het jou ook leuk om te zingen bij het koor? Meld je dan aan via:https://thenightingalechoir.wordpress.com/contact
óf stuur een mail naar: thenightingalechoir@gmail.com

 

The Nightingale Choir.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.