Get to know The Nightingales (4): Friso van der Werf

The Nightingale Choir is een klein, maar erg gezellig koor. Elke week zetten we één van onze nachtegalen in de spotlights. Deze week: Friso van der Werf.

JMEK190414KECXportrait07

Get to know Friso
Friso is 15 jaar en zit sinds 2009 bij het koor. Hij vond zingen ontzettend leuk en toen heeft zijn moeder hem opgegeven voor het kinderkoor W4Z. Sindsdien heeft hij alle naamsveranderingen meegemaakt, maar zingt nog steeds met veel plezier bij The Nightingales!

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik zit op het Lek en Linge college in de 3de klas van het twee talig atheneum. In de weekenden ben ik op onze boot aan het zeilen

Hoe ziet jouw zangcarrière er tot nu toe uit?
Ik zin uiteraard elke vrijdag avond bij het koor en daarnaast ben ik bezig met mijn eigen liedje. Daar zit nog niet zoveel tempo achter maar hé, geen haast.

Wat is jouw mooiste/leukste/grappigste/raarste herinnering aan ons koor?
Het brandalarmincidentje . Ik ben een groot fan van papieren vliegtuigjes vouwen. Op een avond was ik me op het koor een beetje aan het vervelen en dacht dat het een mooi moment was voor wat origami. Ik stond klaar om het papieren vliegtuigje, maar omdat ik al eerdere keren met een papieren vliegtuigje het brandalarm had aflaten gaan op school, bedacht ik me dat het een slim idee was om een stapje vooruit te zetten om het brandalarm te vermijden. Maar Friso zou Friso niet zijn als het vliegtuigje niet een 120 graden draai zou maken en precies tegen het midden van het brandalarm aan zou vliegen. Enkele minuten en ik moest aan iedereen uit gaan leggen waarom het brandalarm af was gegaan. Oopsie…

Wat is je favoriete liedje in het repertoire van ons koor?
Fix you – Coldplay

Welke hobby’s heb je naast zingen/muziek maken?
Ik doe aan zeilen in de weekenden. We hebben onze eigen boot in Enkhuizen liggen. En in de vakantie breng ik mijn tijd door op Pean een zeilschool in Friesland. Op woensdag avond geef ik reddingszwemmen aan kleinere kinderen.

Verder nog wat leuks te vertellen?
Nee niet echt. Tja, beetje reclame misschien? Ga nu naar http://www.zeilschoolpean.nl om je op te geven voor een fantastische zeilervaring op de Friese wateren!

 

Wekelijks wordt er een nachtegaal in de spotlights gezet. Mis niet de blog van volgende week met ‘Get to know The Nightingales.’

Lijkt het jou ook leuk om te zingen bij het koor? Meld je dan aan via:https://thenightingalechoir.wordpress.com/contact
óf stuur een mail naar: thenightingalechoir@gmail.com

 

The Nightingale Choir.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.