Get to know The Nightingales (6): Gwendolyn Dijkstra

The Nightingale Choir is een klein, maar erg gezellig koor. Elke week zetten we één van onze nachtegalen in de spotlights. Deze week: Gwendolyn Dijkstra!

Good version

Get to know Gwendolyn
Gwendolyn is 24 jaar en woont sinds 2018 in Culemborg. Ze heeft gewoond in Utrecht voor haar studie, maar komt oorspronkelijk uit ‘s-Hertogenbosch. Toen zij in Culemborg kwam wonen, is zij op zoek gegaan naar een koor om te zingen en vond ons koor via KEC. Nu is Gwendolyn PR Commissie Hoofd en beheert ze de website en de facebook pagina.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik studeer Human Resource Management aan de Hogeschool Utrecht. Ik zit nu in het derde jaar, dus nog 1 jaar en dan mag ik gaan werken. Daarbij doe ik een thuisstudie voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker via het NTI. Momenteel ben ik bezig met mijn stage bij de kinderdagverblijf op maandag en dinsdag.

Hoe ziet jouw zangcarrière er tot nu toe uit?
Mijn grootste idool is Demi Lovato en ik leerde haar kennen via haar eerste Disney film ‘Camp Rock’. Die film had mij geïnspireerd om te beginnen met zingen. Dus nam ik vanaf mijn veertiende tot twintigste wekelijks zangles in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens de middelbare school heb ik een aantal bandjes geprobeerd, maar wegens drukte of verschillende stijlen is het er niet van gekomen. The Nightingale Choir is de eerste keer dat ik in een koor zit. Voorheen was ik altijd gewend om solo of hoogstens in duo te zingen, dus dat was wel erg leerzaam voor mij. Nog steeds zing ik vaak en graag solo, aangezien ik nogal mijn eigen stijl heb van zingen. In een koor ben je toch voornamelijk bezig met samenzang en ervoor te zorgen dat je als één geheel klinkt. Dat vind ik soms nog wel een uitdaging!

Wat is jouw mooiste/leukste/grappigste/raarste herinnering aan ons koor?
Zelf zit ik nog niet heel lang bij het koor. Ik vind het altijd erg leuk als we ook buiten de repetities meeten! Dan is het ook altijd mega gezellig en voel ik me ook erg thuis.

Wat is je favoriete liedje in het repertoire van ons koor?
Mijn favoriete nummer is ‘That’s Christmas to me’ van Pentatonix.

Maak je ook nog op andere manieren muziek? Speel je een instrument?
Ik kan een heeeeeeeeeeeeeeel klein beetje gitaar en piano spelen. Rond mijn zestiende heb ik een paar jaar pianoles gehad. De gitaar heb ik thuis opgepakt, alleen moet ik het weer eens oppakken…

Welke hobby’s heb je naast zingen/muziek maken?
Ik heb een eigen blog: gwendolynsdiary.com en was ooit begonnen aan een YouTube channel: http://www.youtube.com/GwendolynDijkstra. Hiervoor kan ik filmen, fotograferen en editen met: Adobe Photoshop, Premiere Pro, After Effects en Illustrator.

Wekelijks wordt er een nachtegaal in de spotlights gezet.
Mis niet de blog van volgende week met ‘Get to know The Nightingales.’

Lijkt het jou ook leuk om te zingen bij het koor? Meld je dan aan via:https://thenightingalechoir.wordpress.com/contact
óf stuur een mail naar: thenightingalechoir@gmail.com

The Nightingale Choir.

Een gedachte over “Get to know The Nightingales (6): Gwendolyn Dijkstra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.