Get to know The Nightingales (8): Mayra van der Waal

The Nightingale Choir is een klein, maar erg gezellig koor. Elke week zetten we één van onze nachtegalen in de spotlights. Deze week: Mayra van der Waal.

JMEK190414KECXportrait04

Get to know Mayra
Mayra is 27 jaar en zit sinds september 2017 bij het koor. Nadat zij al een jaar in Culemborg woonde, ging zij op zoek naar een koor en kwam via KEC bij The Nightingale Choir terecht.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven werk ik als docent Nederlands op ORS Lek & Linge. Ik geef les aan 2 havo/vwo, 4 vwo en 5 vwo. Daarnaast ben ik mentor van 2 h/v en begeleid ik de schrijfgroep ‘Pen and Paper’.

Hoe ziet jouw zangcarrière er tot nu toe uit?
Mijn zangcarrière heb ik nooit heel serieus genomen, maar ik genoot op de middelbare school enorm van het koorzingen tijdens de muzieklessen. Op de middelbare school heb ik ook altijd meegedaan aan de schoolmusicals, waarbij we soms ook mochten zingen. Een hoogtepunt was toch wel in mijn examenjaar toen ik met mijn twee beste vriendinnen één van de hoofdrollen vertolkte in de musical Mamma Mia en wij ‘Super Trouper’ mochten zingen. Tijdens mijn studie en werk heb ik nauwelijks gezongen, maar had heel erg behoefte aan een creatieve bezigheid naast mijn werk en kwam zo terecht bij dit koor.

Wat is jouw mooiste/leukste/grappigste/raarste herinnering aan ons koor?
Het kerstoptreden dat we in 2017 gaven in de Gelderlandfabriek was wel erg bijzonder. Daarnaast vind ik ontzettend leuk dat ons koor zo hecht en gezellig is! Wat ik ook heel leuk vond, was dat we voor Huib Strack van Schijndel achtergrondzang gingen opnemen bij Roscoe Josefzoon.

Wat is je favoriete liedje in het repertoire van ons koor?
‘Run to you’ van Pentatonix vind ik een heel erg mooi en emotioneel lied om te zingen.

Welke hobby’s heb je naast zingen/muziek maken?
Naast zingen hou ik erg van boulderen, hardlopen, mountainbiken, wandelen, tekenen en lezen.

 

Wekelijks wordt er een nachtegaal in de spotlights gezet.
Mis niet de blog van volgende week met ‘Get to know The Nightingales.’

Lijkt het jou ook leuk om te zingen bij het koor? Meld je dan aan via:https://thenightingalechoir.wordpress.com/contact
óf stuur een mail naar: thenightingalechoir@gmail.com

 

The Nightingale Choir.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.